Facebook I media Kontakta oss

Kombinerad praktik på Svenska Avdelningen av Internationella Juristkommissionen (ICJ-S) och Minerva Advokatbyrå

ICJ-S söker tillsammans med Minerva advokatbyrå två praktikanter till hösten 2017. ICJ-S är en sammanslutning av jurister med uppgift att främja mänskliga rättigheter och tillämpningen av rättsstatens principer, såväl i Sverige som internationellt. Minerva advokatbyrå är en humanjuridisk advokatbyrå med fokus på migrationsrätt (www.advokatminerva.se). Som praktikant hos oss får du en inblick i det löpande arbetet på såväl en advokatbyrå som på en organisation.

ARBETSUPPGIFTER

  • granska juridiskt material, stödja styrelsen på ICJ-S och medarbetarna på Minerva advokatbyrå med rättsutredningar och informationssökningar
  • Upprätta förslag till inlagor, yttranden och överklaganden
  • administrera kontoret och lägga upp nya ärenden, skicka skrivelser och arkivering
  • fundraising
  • anordna debatter och seminarier i samråd med styrelsen på ICJ-S
  • representera ICJ-S externt vid t.ex. MR-dagarna och juristdagarna

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som är i slutet av dina studier och som har ett särskilt intresse för mänskliga rättigheter, migrationsrätt och rättssäkerhetsfrågor. Du ska vara driven, initiativtagande, noggrann och strukturerad. Du ska kunna arbeta självständigt och ha god samarbetsförmåga. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Praktiken är oavlönad och omfattar en termin. Praktiken är på hel- eller deltid eller enligt överenskommelse.

Praktiken är varierande och självständig. Mycket av praktikantens arbete kommer att äga rum på Minervas kontor och på ICJ-S kansli vid Odenplan, Stockholm. Skicka din ansökan med CV och personligt brev till: secretariat@icj-sweden.org

 

Examensarbete

Skriv ditt examensarbete i samarbete med ICJ-Sverige.

Internationella Juristkommissionen, Svenska Avdelningen fungerar gärna som stöd för studenter som önskar skriva kandidat eller magisteruppsats inom områden knutna till ICJ-Sveriges verksamhet.

Lämplig bakgrund är juridiska, rättsvetenskapliga eller statsvetenskapliga studier med inriktning mot mänskliga rättigheter. Kontakta sekretariatet för mer information.

 

Övriga uppdrag

Om du vill göra en engångsinsats så är du välkommen att höra av dig till oss och beskriva din idé!

 

 

 


Svenska Avdelningen av Internationella Juristkommissionen

Odengatan 88
SE-113 22 Stockholm
Telefon: +46 (0)8 654 62 80
E-post: secretariat@icj-sweden.org

Copyright © 2018 Svenska Avdelningen av Internationella Juristkommissionen