Facebook I media Kontakta oss

Praktik på Svenska Avdelningen av Internationella Juristkommissionen (ICJ-S) o

ICJ-S söker två praktikanter till hösten 2023 och våren 2024. ICJ-S är en sammanslutning av jurister med uppgift att främja mänskliga rättigheter och tillämpningen av rättsstatens principer, såväl i Sverige som internationellt. Som praktikant hos oss får du en inblick i det löpande arbetet i en organisation.

ARBETSUPPGIFTER

  • granska juridiskt material, stödja styrelsen på ICJ-S med rättsutredningar och informationssökningar och uppdatera program för rättsstaten Sverige
  • administrera föreningen, lägga upp nya medlemmar, bidra till web-sidan, bevaka post
  • samverka med andra organisationer, skicka skrivelser, information och arkivering
  • fundraising
  • anordna debatter och seminarier i samråd med styrelsen på ICJ-S
  • representera ICJ-S externt vid t.ex. MR-dagarna och juristdagarna

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som är i slutet av dina studier och som har ett särskilt intresse för mänskliga rättigheter och rättssäkerhetsfrågor. Du ska vara driven, initiativtagande, noggrann och strukturerad. Du ska kunna arbeta självständigt och ha god samarbetsförmåga. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Praktiken är oavlönad och omfattar en termin eller länge. Praktiken är på hel- eller deltid enligt överenskommelse.

Praktiken är varierande och självständig.  Skicka din ansökan med CV och personligt brev till: secretariat@icj-sweden.org

Examensarbete

Skriv ditt examensarbete i samarbete med ICJ-Sverige.

Internationella Juristkommissionen, Svenska Avdelningen fungerar gärna som stöd för studenter som önskar skriva kandidat eller magisteruppsats inom områden knutna till ICJ-Sveriges verksamhet.

Lämplig bakgrund är juridiska, rättsvetenskapliga eller statsvetenskapliga studier med inriktning mot mänskliga rättigheter. Kontakta sekretariatet för mer information.

Övriga uppdrag

Om du vill göra en engångsinsats så är du välkommen att höra av dig till oss och beskriva din idé!

 

 


Svenska Avdelningen av Internationella Juristkommissionen

Odengatan 88
SE-113 22 Stockholm
Telefon: +46 (0)8 654 62 80
E-post: secretariat@icj-sweden.org

Copyright © 2024 Svenska Avdelningen av Internationella Juristkommissionen