Facebook I media Kontakta oss

Hotet mot yttrandefriheten- After Work med ICJ-S

DN:s kulturchef Björn Wiman och Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg gästar ICJ-S första After Work den 19/2 kl. 17.00.

Med anledning av den senaste händelsen i Paris på tidningsredaktionen Charlie Hebdo har reaktionerna varit starka och upprörda. Attentatet ses som ett angrepp mot yttrandefriheten och ytterst på den västerländska demokratin. I allmänhet präglas reaktionerna av en stark solidaritet gentemot Charlie Hebdo.

I kölvattnet av terroristattacken har diskussionen i mycket handlat om hur liknande attentat ska kunna förhindras. Flera av förslagen syftar till att identifiera personer som kan komma att begå terroristdåd genom att bland annat registrera människors resvanor och annan form av övervakning.

Samtidigt finns en oro över att den ökade övervakning kan bli ett ytterligare hot mot individens fri- och rättigheter och mot den demokratiska rättsstatens grundläggande rättsprinciper.

Ni inbjuds härmed till att delta i en debatt om dessa frågor mellan Åsa Lindeborg, Aftonbladet, och Björn Wiman, Dagens Nyheter, under trevliga och avspända former.
När: Den 19 februari från kl. 17
Plats: Kåken, Regeringsgatan 66
Deltagare: DN:s kulturchef Björn Wiman och Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg.

Värd för kvällen är ICJ-S ordf. Thomas Olsson och vice-ordf. Naiti del Sante.


Svenska Avdelningen av Internationella Juristkommissionen

Odengatan 88
SE-113 22 Stockholm
Telefon: +46 (0)8 654 62 80
E-post: secretariat@icj-sweden.org

Copyright © 2024 Svenska Avdelningen av Internationella Juristkommissionen