Facebook I media Kontakta oss

Rapport om mänskliga rättigheter i det ockuperade Palestina

B’Tselem, en israelisk organisation som jobbar med informationsspridning om mänskliga rättigheter i de ockuperade områdena, publicerar varje år en rapport om de kränkningar som förekommer och om det arbete som bedrivs för att stoppa övergreppen.

Rapporten för år 2011 finns att läsa på B’Tselems hemsida.

Redogörelserna för palestiniernas dagliga liv målar upp en bild av en starkt begränsad rörelsefrihet som präglas av vägspärrar, segregerade vägar, tillståndskrav och utegångsförbud. Rapporten understyrker att det är dessa rutinmässiga kränkningar av de mänskliga rättigheterna som är allra mest oroande. B’Tselem är en av de många organisationer världen över som jobbar för att förbättra situationen för människorna som lever i denna inskränkta vardag.

Under hösten 2012 kommer projektgruppen för Gaza inom ICJ-S starta ett samarbetsprojekt med lokala partnerorganisationer i Gaza. Syftet är att genomföra en utbildning för verksamma jurister och juridikstuderande i Gaza för att öka kunskapen om de skyddsmekanismer som de internationella konventionerna om de mänskliga rättigheterna erbjuder. Medlemmar som vill engagera sig i detta arbete är välkomna att höra av sig till projektets samordnare Mai Greitz (mai.greitz@icj-sweden.org).

 

Hitta rapporten som PDF fil här > >


Svenska Avdelningen av Internationella Juristkommissionen

Odengatan 88
SE-113 22 Stockholm
Telefon: +46 (0)8 654 62 80
E-post: secretariat@icj-sweden.org

Copyright © 2024 Svenska Avdelningen av Internationella Juristkommissionen